Hvad byder du uventede gæster på din computer og på dit netværk?

Windows 10 netværksdeling – en fordel eller en ulempe?

Som du forhåbentligt ved, bliver dit trådløse netværk som standard delt i Windows 10. Derudover kan din Windows 10 computer automatisk forbinde til åbne netværk.

Nu er deleøkonomi jo så moderne – men at anvende et delt (åbent) netværk, eller selv at tilbyde et åbent netværk, skal du overveje en ekstra gang. Ved du f.eks. hvem der “ser med” på et åbent netværk? Eller ved du hvor den computer du lukker ind på dit netværk f.eks. sidst har været og hvor sikker den er? Sandsynligvis ikke…

Sig nej tak til automatisk at forbinde til åbne netværk

Gå du til ‘Indstillinger’ (du starter ved at vælge startknappen og efterfølgende indstillinger) og vælger ‘Netværk og internet’, lander du på fanen ‘Wi-Fi’.

Under de trådløse netværk din computer kan se, finder du indstillingen ‘Administrer Wi-Fi indstillinger’.

Hvis du klikker på den, kan du se, at Microsoft mener, det er en god idé automatisk at oprette forbindelse til ‘foreslåede åbne hotspots’. Men nej – åbne netværk er noget, du skal bruge mindst muligt og i det hele taget være meget forsigtig med. Der er ingen grund til at denne funktion er slået til. Du kan selv manuelt forbinde til et åbent netværk, hvis du får brug for det.

Skal alle dine venner, bekendte og kolleger kunne komme ind på dit trådløse netværk?

Lige nedenfor den automatiske forbindelse til åbne hotspots, finder du endnu en indstilling som du bør overveje, om du gerne vil have slået til. Den hedder ‘Opret forbindelse til netværk der er delt af mine kontakter’. (Se billede ovenfor)

Tanken er såmænd fin nok. Du får besøg af en ven, en bekendt eller en kollega – og i stedet for at han skal have kodeordet til dit trådløse netværk, kan han logge på det automatisk, fordi du har valgt at dele det med dine kontakter eller Facebook-venner.

Men i virkeligheden åbner du dit netværk op for, at folk du kender perifert, kan komme ind i dit

– og er det usikkerheden værd? Du ved jo reelt ikke, hvor den computer du lukker ind sidst har været og hvilke vira, eller det der er værre, den er inficeret med.. Så den korte svar herfra er, at du skal lade være.

Slår du funktionen fra, som anvist ovenfor, kan du heller ikke logge automatisk på sine venners netværk. Vil du stadig gerne kunne det, men ønsker ikke at dele dit eget netværk, kan du i stedet fjerne fluebenet ud for Outlook, Skype og Facebook-venner. På den anden side set – husk nu det med de åbne netværk…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.